index engels
index

Jan Veenhuis Machinefabriek

Nieuws
Ingenieuze kipper resulteert in aantrekkelijke winst
Klant geniet van voordelen door krachten te bundelen in het voortraject

Raalte, 10 september 2015
Chips voor de biomassa zijn hot. Gemeenten en provincies laten dan ook bomen langs wegen versnipperen tot het beste eindproduct. Konijnenbelt Boomverzorging kent de kneepjes van het specialistische vak. “De kunst is om zo secuur en efficiënt mogelijk te werken.” En daarom schakelde Martin Konijnenbelt Jan Veenhuis in voor een bijzondere kipper.

Interessante efficiency-slag
“Ik had al een versnipperaar, een Kesla Drumhacker,” legt Martin Konijnenbelt uit. “Om de snippers op te vangen en naar de container op de vrachtwagen te brengen, leek het me handig om een zijwaartse hoogkipper op mijn versnipperaar te bouwen. De fabriek kon een kipper aan mijn versnipperaar bouwen. Echter, de inhoud is standaard 16 kuub. Ik besloot Veenhuis in te schakelen. Het zijn echte meedenkers. Het eindresultaat is alleszeggend: de container is 21 m3. Dit betekent dat ik maar twee keer met een volle lading naar de vrachtwagen hoef te rijden om die vol te laden. Dit in tegenstelling tot drie keer, waarbij ik de laatste keer niet alles kan lossen.” Marc Veenhuis licht toe: “Na twee keer 21m3 lossen, weet je ook zeker dat de vrachtwagen van 40 kuub vol is. Vandaar die extra kuub.”

Even binnen lopen om te overleggen
Martin Konijnenbelt: “De laagdrempeligheid waardeer ik zeer. Even binnenlopen en meteen overleggen. Ze maken meteen tijd voor je vrij. Het team van Jan Veenhuis heeft zelf ook ideeën en dat maakte mijn eigen idee nog krachtiger. Ik wist dat ze al ooit iets soortgelijks gemaakt hadden, maar dit vroeg echt om praktisch meedenken. Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel over ze.”

‘Bebouwde kom-proof’
Jan Veenhuis dacht vanaf het begin mee. “Martin had zelf al een idee,” vertelt Marc. “Wij maken het concreet met een tekening. Daarna gaan we verder met het overleg aan de hand van de gemaakte tekening. Als dit naar wens is beginnen we met de productie, het samenstellen en het in kleur spuiten. In dit geval kwam daar een actiebord en zwaailampen bij omdat veiligheid in hun werk voorop staat. We betrekken de klant overal bij. Zij moeten er immers uiteindelijk goed mee kunnen werken. Slimme details, daarmee maken we een verschil. We hebben bijvoorbeeld een DIN-plaat bevestigd aan de Kesla-hacker, daaraan is het chassis met zijwaartse hoogkipper geschroefd. Dankzij een gestuurde achter-as is het complete voertuig prima wendbaar. Wel zo handig voor werk in de bebouwde kom bijvoorbeeld.” Martin Konijnenbelt is ‘hartstikke tevreden’ over het eindresultaat en zijn bedrijf hiermee ‘toekomstproof’.

Zelf een idee?